Produktet er tilføjet kurven
InStock
Spar 47%
Vælg farve Twist of Lime
Vælg størrelse Størrelsesguide?
Black Yak

Calvana Jacket

Prismatch Læs mere
DKK 799,- DKK 1.499,-
EUR 107,02 EUR 200,77

Calvana Jacket

Varenr:1910043
DKK 799,- DKK 1.499,-
EUR 107,02 EUR 200,77
Vælg farveTwist of Lime
Vælg størrelse Størrelsesguide?

Beskrivelse

Den gennemførte og yderst velsiddende Calvana Jacket fra Black Yak er én af de lækreste fiberjakker, vi har haft! Simpelthen det perfekte overtøj til det klamme og kolde efterår og som det isolerende mellemlag under Gore-Tex® -jakken til krævende vinterbrug eller til den våde isklatretur.

Calvana Jacket er nemlig foret med det eksklusive Yak Loft™, der er en mikrofiberisolering, hvor man har tilstræbt dunenes isolerende egenskaber ved hjælp af en ekstremt hydrofobisk (læs: næsten vandtæt) kunstfiberstruktur. Og det er rent faktisk lykkes så godt, at hvis man tager to ens volumener af dun og Yak Loft™, er sidstnævnte rent faktisk den, der binder de største mængder luft - i særdeleshed, når det bliver fugtigt! Dette betyder i sagens natur, at Calvana Jacket giver nogle helt fantastiske, isolerende egenskaber i forhold til sin ringe vægt.

Ydermaterialet er af Yak Flow™, som er et eksklusivt materiale, Black Yak selv har udviklet. Her er tale om et meget tætvævet, ekstra åndbart og slidstærkt tekstil, som tillige er 100% vindtæt og meget vandresistent. Den meget fine skæring af jakken gør, at Calvana Jacket sidder rigtig godt til uden at hæmme bevægelsesfriheden og uden at fylde for meget under Gore-Tex® -jakken.

Ærmerne er så tilpas lange, at de bliver siddende, hvor de skal, uanset hvordan du bevæger dig - en væsentlig detalje, især når du klatrer! Selve ærmeafslutningen er lavet med et ekstra bredt og elastisk Cordura® Stretch -panel, så den lukker godt tæt til omkring håndleddet og så den ikke fylder for meget under Gore-Tex® -jakkens manchetter.

Den velforede krave er fleeceforet og det strækbare panel omkring livet er forsynet med silikoneprint på indersiden og sikrer, at jakken bliver siddende, hvor den skal og lukker godt til omkring livet, så den opvarmede luft holdes indenunder jakken.

På fronten er der fundet plads til et par lynlåslukkede og fleeceforede stiklommer til de kolde fingre og de medbragte småting, og indvendigt findes både en åben stiklomme til fx hue eller handsker og en lynlåslomme til værdierne.

De yderst diskrete paneler i nakken og nederst på ærmerne og selve logoet er reflekterende, så du kan ses i aftenmørket.

Calvana Jacket fra Black Yak er en aldeles fremragende fiberjakke med en helt suveræn pasform! Sådan skal det bare gøres!

Black Yak
Oprindeligt blev sydkoreanske Black Yak stiftet helt tilbage i 1973 af bjergbestigeren, Tae Sun Kang, som havde den helt klare målsætning at udvikle bedst mulig beklædning til alpinister og bjergbestigere, så de kunne få opfyldt deres drømme og nå deres mål, når de var på deres mest krævende ekspeditioner og klatreture.

Lige fra starten har fokus således været at kunne ekvipere og derigennem indgå et meget tæt samarbejde med nogle af verdens førende klatrere og alpinister. Og det er fortsat omkring denne frugtbare synergi mellem designere og aktive alpinister, at filosofien bag Black Yaks produktudvikling skal findes. Det er således gennem erfaringen i bjergene og på de vertikale klippesider, at ideerne til Black Yaks beklædning bliver skabt. Og det har båret frugt, for talrige er de priser og udmærkelser, som Black Yak har modtaget gennem de senere år!

Tae Sun Kang er altså stifter og fortsat ejer af Black Yak. Og han har ikke gemt sig bag et skrivebord i direktionsgangen - nej, han er fortsat den drivende kraft og hjernen bag de fleste designs i Black Yaks sortiment. Og hvert enkelt stykke beklædning, helt ned til den mindste detalje, er skabt med udgangspunkt i feedbacks fra den kreds af mennesker, som ynder at bruge en stor del af deres liv i det højalpine miljø. En speciel syning, en anderledes lomme og en konstant søgen efter nye og endnu mere funktionelle materialer er resultatet af et samarbejde mellem designere og ikke kun klatrere og bjergbestigere, men også i meget høj grad en anden gruppe af mennesker, som lever og ånder for bjergene, nemlig bjergguider og adskillige redningsteams i både Himalaya, Alperne og Pyrenæerne.   

Som bekendt er vi under europæiske himmelstrøg noget anderledes bygget, end de fleste i Asien. Derfor har Black Yak grundlagt et udviklingscenter i München, hvor man har hevet designere ind fra flere af de store etablerede mærker fra USA, Europa og Canada for at skabe en beklædningslinje, der passer perfekt til det europæiske marked. Og vid, at det er lykkes!

Det er således ikke en overdrivelse at påstå, at man med Black Yak ikke finder mere teknisk beklædning til højalpinisme eller trekking! Vi anser det som værende den sydkoreanske pendant til Klättermusen - produkterne emmer i samme grad af dedikationen til at udvikle det perfekte og med helt samme passion for friluftsliv og alpinisme. Og ganske som det er tilfældet med Klättermusen, designes produktlinjen som nævnt primært af grundlægger og indehaver af foretagendet, Tae Sun Kang. Kompromisløst og med øje for den mindste detalje!

Inspirationen til firmanavnet opstod på en ekspedition tilbage i 1970 til det 8.188 meter høje Cho Oyu, der ligger på grænsen mellem Kina og Nepal. Her befandt Tae Sun Kang sig selv fanget i en veritabel snestorm på vej til bjergets Camp 1, små 20 kilometer vest for Mount Everest.

Stærkt underafkølet, desorienteret og forkommen og uden nogen former for navigationsudstyr, var Tae Sun Kang ganske klar over, at han var i overhængende livsfare. Men ud af snestormen fremstod pludselig en stor sort skygge. Denne sorte skygge var - heldigvis for hr. Kang - ingen mytisk yeti, men derimod en stor yakokse, der på mirakuløs vis ledte ham tilbage til basecamp og dermed viste vejen til overlevelse. 

Dette gjorde så stort et indtryk på hr. Kang, at han selvfølgelig måtte opkalde sit firma efter det prægtige dyr.

Læs mere

Læs mindre

Specifikationer

Vægt: 425 g
Ydermateriale:
Yak Flow™
Indermateriale:
100% Polyester
Fyld: Yak Loft™

Fragt & retur

Levering

Bestil i dag - leveret i morgen!

Læs mere
Returnering

Du har altid 30 dages returnering!

Læs mere
Fragt

Flere leveringsmuligheder!

Læs mere

Størrelsesguide

Luft

Bemærk at størrelsesguiden er vejledende og kan variere fra produkt til produkt. Vær også opmærksom på, at fx skostørrelser bliver påvirket at din fods bredde/højde, hvordan skoen er konstrueret og ikke mindst tykkelsen på dine sokker.

BEKLÆDNING

Luft

Kilde: Black Yak

Lagerstatus

Prismatch