Produktet er tilføjet kurven

Kompasser

Kompasser

Er du til orienteringsløb, fjeldture, sejlads eller andre aktiviteter, hvor du har behov for selv at navigere fra A til B? Så har du behov for et kompas af høj kvalitet. Et kompas er uundværligt til mange forskelligartede friluftsaktiviteter, og derudover er det med et kompas både sjovt og udfordrende selv at finde frem til din destination, hvor end den måtte være.

I vores sortiment finder du håndplukkede kompasser fra Silva og Brunton med forskellige funktionaliteter, og med sikkerhed har vi også det helt rigtige kompas til netop dit behov.

Bliv klar til dit næste eventyr ude i naturen i Friluftslageret.

Kompasser

Spejlkompas i kompakt format

Er du på udkig efter et praktisk og kompakt spejlkompas til navigation i vildmarken, så har du hos os mange gode muligheder. Spejlkompas er meget præcise og nemme at anvende. Spejlet gør det nemlig nemmere at se og identificere pejlepunkter i landskabet. På denne måde er et spejlkompas et godt valg i fjeldet og i vildmarken, hvor det giver dig en høj grad af præcision og sikkerhed. I sortimentet her på siden finder du flere gode spejlkompas fra Silva og Brunton. Vi har spejlkompas i forskellige størrelser og inden for ethvert budget.

Sådan anvender du et kompas

Selvom det på vores breddegrader er vikingerne, der er særligt kendt for deres unikke evner inden for navigation, så er det faktisk kineserne, som menes at have opfundet kompasset. Et kompas fungerer ved hjælp af magnetisme, og faktisk gøres der her brug af jordens eget magnetfelt. Nordpilen i et magnetisk kompas vil nemlig altid pege mod “true north”, og med udgangspunkt heri kan man benytte kompasset til at kalkulere de øvrige punkter.

Når du navigerer med kompas, skal du gøre følgende: Start med at placere dit kompas over kortet. Drej så kompasset, indtil din marchpil vender i retning mod din destination. Dernæst drejer du kompashuset, så den røde pil vender mod nord. Nu skal du justere kortet, så den røde pil kommer til at flugte med nordpilen. Følg så marchpilen, og du er på rette kurs.

Køb kompas til gode priser i Friluftslageret

I Friluftslageret har vi altid et stort udvalg af gode, kompakte kompasser, der vil leve op til de fleste behov ude i naturen. Spejlkompas fra Brunton og Silva er blevet brugt på utallige ekspeditioner og giver dig en høj sikkerhed, når du har behov for at navigere ude i vildmarken. Er du i tvivl om, hvilket kompas du skal vælge? Så er du altid velkommen til at kontakte vores specialister og få hjælp til at få lagt det rigtige i kurven. Vi ønsker god fornøjelse med udvalget af kompasser her på siden og masser af gode oplevelser ude i det fri.

Lagerstatus

Prismatch

Log ind

Glemt password?