Produktet er tilføjet kurven
InStock
skarp pris
Vælg farve Midnight Blue
Vælg størrelse Størrelsesguide?
Klättermusen

Draupner Jacket

Draupner Jacket

Varenr:10018M
Vælg farveMidnight Blue
Vælg størrelse Størrelsesguide?

Produktegenskaber

Draupner Jacket byder på enestående slidstyrke kombineret med tekniske egenskaber
Fremstillet af trelags Levitend® Super Stretch, kombinerer stor slidstyrke med en miljøvenlig, biologisk nedbrydelig Cutan® membran
Jakken har en strækbar konstruktion, frostsikre lynlåse og Duracoat™ forstærkninger for øget bevægelsesfrihed og holdbarhed
Den rummelige Windvisor™ hætte, forstærkede paneler og stormflapper sikrer beskyttelse under ekstreme forhold
Med geniale ventilationsåbninger under armene kan brugeren tilpasse luftgennemstrømningen efter behov
Herunder to store lynlåslukkede brystlommer med vertikale lynlåse, placeret højt for nem adgang selv med rygsæk eller klatresele på

Beskrivelse

Den nye Draupner Jacket fra Klättermusen er et meget oplagt alternativ til den kendte Brede 2.0 Jacket. Her er nemlig ligeledes tale om en meget robust og teknisk jakke med en sand overflod af gennemtænkte detaljer og designløsninger.

Den helt store forskel mellem Brede 2.0 Jacket og denne Draupner Jacket er, at Draupner Jacket blot er udstyret med to rummelige frontlommer i stedet for de fire på Brede 2.0 Jacket, ligesom hele rygstykket på Brede 2.0 Jacket kan lynes op. Det er på denne Draupner Jacket erstattet med en genial, todelt ventilationsåbning under hver arm, så du kan få ventileret præcist dér, hvor der er behov for det. Disse to ventilationsåbninger under hver arm reguleres ved hjælp af robuste, letløbende og frostsikre lynlåse, som er meget nemme at betjene.

Men helt ligesom Brede 2.0 Jacket er Draupner Jacket fremstillet af det både meget slidstærke og smidige, 3-lags Levitend, der består af et robust, strækbart og miljørigtigt Ultramid Bio Mass Balanced Polyamide (ja, det hedder det!) pålamineret en nyudviklet (biologisk nedbrydelig!) Cutan -membran, som sikrer fuldkommen vindtæthed, vandtæthed og god åndbarhed. Membranen er uhyre strækbar, hvilket kommer til sin ret i denne meget strækbare jakke, hvor det ikke kun er enkelte paneler, men hele jakken, der er strækbar. Derfor er komforten og bevægelsesfriheden i en Draupner Jacket helt fantastisk!

På trods af metervarens fine, strækbare egenskaber er Draupner Jacket skåret med et tilpas rummeligt snit, som gør, at den kan bruges til det, den er tiltænkt: Nemlig de krævende ekspeditioner, klatreture i det højalpine miljø eller de ekstreme vinterture, hvor der nu og da er brug for divergerende mellemlag under skaljakken. Det på trods, sidder Draupner Jacket faktisk rigtig pænt til kroppen og der er ikke noget hæmmende overskudsstof nogen steder!

Det er resultatet af denne fantastiske skæring, som desuden byder på forlænget rygstykke og differentialskårede ærmer, der er gjort en god bid længere på bagsiden af håndryggen for bedre pasform. Hen over skuldrene, fra albuestykket og ned til håndleddet og på hver hofte er Draupner Jacket ekstra forstærket med pålaminerede Duracoat -paneler, der simpelthen ikke er til at slide op. Den nederste ærmekant og nederst i linningen er indvendigt foret med en blød og lækker mikrofiber, der dels øger komforten og modvirker, at vandet så let kan løbe ind.

For at få en ordentlig lukning omkring håndleddet er ærmeafslutningen udstyret med et meget velfungerende spænde, der nemt betjenes med én hånd - også når man har de store luffer på. Thi enhver, der har udfordret sig selv på de hårde vinterture ved, at Velcro fungerer ret dårligt, når det fyldes med sne og is. På venstre håndled er der på spændet monteret et lille kompas, så man hurtigt kan tage bestik af verdenshjørnerne.

Windvisor, kalder Klättermusen den specielle hættes opbygning. Hætten på Klättermusen Draupner Jacket er skåret ekstra rummelig og dyb for at minimere risikoen for forfrysninger i ansigtet og den brede skygge er afstivet med neopren og foret med blødt og lækkert velourfleece, der ligeledes er anvendt på den brede kile foran hagepartiet. Justeringsmuligheden på bagsiden af hætten gør, at du præcist kan regulere hættens volumen - perfekt, hvis hætten skal indstilles efter en hjelm!

Derudover indstilles omkredsen omkring ansigtet ved hjælp af en elastisk snorelås, der reguleres med et let tilgængeligt greb på hver side af hætten. Og vi vil love dig for, at du aldrig har prøvet en hætte, hvori du i samme grad føler dig beskyttet! Desuden er hætten i nakken foret med et ekstra lag i et blødt og strækbart materiale, der dels giver ekstra komfort og dels beskytter membranen mod den sved og smuds (hårfedt, creme mv.), der med tiden ellers ville nedbryde membranen.

Løbegangene til alle justeringssnore på hætten er fastsvejset og ikke syet for at holde antallet af syninger på et minimum. Det samme gør sig gældende ved løbegangen til den enhåndsbetjente sammensnøring nederst i hver side.

Klättermusen Draupner Jacket er forsynet med to meget store og lynlåslukkede brystlommer, som entreres gennem vertikale lynlåse. Disse store lommer rummer snildt både kort, kompas, luffer, en ekstra hue osv. Som noget specielt er lynlåsene på lommerne monteret på bagsiden af stormflappen for at give bedst mulig beskyttelse mod vejr og vind. Igen én af de mange gennemtænkte detaljer, der præger denne fuldblods ekspeditionsjakke. Disse lynlåse er alle af den 8 mm frostsikre Vislon -type fra anerkendte YKK. Denne specielle YKK -lynlås er meget pålidelig og nem at betjene - også under det mest krævende vinterbrug!

Frontlommerne er selvfølgelig så højt placeret, at de ikke sidder i vejen for hverken klatreselen eller rygsækkens hoftebælte. Over hver lomme findes en række praktiske udstyrsløkker til fastgørelse af karabiner mv.

Og samme stærke lynlås er derfor anvendt som den asymmetriske frontlynlås. Denne skrå lynlåskonstruktion maksimerer de vandtætte egenskaber og sikrer, at lynlåsen ikke kommer i karambolage med hagepartiet. Frontlynlåsen er tovejs, så man kan åbne lidt op nedefra for ventilation. Grunden til, at man har valgt denne type ekstremt pålidelige lynlås er ganske enkelt den, at hvis du er afsted i mange dage eller måske uger på ekspedition eller på det hårde og kompromisløse vinterfjeld, kan en defekt frontlynlås ganske enkelt være fatal! Hængeren på den lange frontlynlås er lavet som en effektiv fløjte, så du kan påkalde dig den fornødne opmærksomhed, hvis du er kommet i knibe, eller ikke kan lokalisere turmakkeren på grund af whiteout.

For at gøre Draupner Jacket helt vandtæt ved frontlynlåsen, finder man bag lynlåsen en afstivet stormflap, der knappes fast både nederst og øverst ved hagen. Ved hagen er der endda monteret to knapper, så du kan regulere vidden omkring hagen, hvis lynlåsen ikke er lukket helt - simpelthen genialt! Hagepartiet er som nævnt beskyttet af en meget bred (knap 20 cm), velourfleece-foret kile, som sikrer, at huden ikke kommer i kontakt med den kolde lynlås.

Foran lynlåsen lukkes en bred stormflap med ét langt stykke stærkt Velcro, der nederst låses med en kraftig knaplukning og øverst ved hjælp af en pålidelig pindelås, så selv den hårdeste storm ikke vil åbne stormflappen. Den anvendte Velcro er i øvrigt af den bløde type, der ikke hænger fast i alting og som ikke ødelægger alt, den kommer i nærheden af - og som ikke bliver slidt!

Indvendigt i det venstre ærme finder du på underarmen en lille lomme til liftkortet og på overarmen en Recco -reflektor, der forøger éns chance for hurtigt at blive lokaliseret, dersom man skulle være så uheldig at blive begravet i en lavine (forudsat skisportsstedet har det fornødne udstyr!). Denne Recco -reflektor er udtagelig, således du kan bistå redningsaktioner uden at forstyrre Recco -søgerne.

Således er den nye Draupner Jacket Klättermusens bud på en fantastisk gennemført og alsidig jakke til de allermest krævende ture under alle vejrlig. En yderst gennemtænkt jakke med en detaljerigdom, der er typisk for Klättermusen.

Inspirationen til jakkens navn er hentet i den nordiske mytologi, hvor Draupner er Odins guldring, som Balder fik med til dødsriget Hel.

Læs mere

Læs mindre

Specifikationer

Konstruktion: 3-lags
Membran: 3-Layer Cutan®
Hætte: Med
Vandsøjletryk: ≥ 20.000mm
Materiale: Kunstfibre
Vægt: 864 g
Materiale:
Cutan® Super Stretch

Fragt & retur

Levering

Bestil i dag - leveret i morgen!

Læs mere
Returnering

Du har altid 30 dages returnering!

Læs mere
Fragt

Flere leveringsmuligheder!

Læs mere

Størrelsesguide

Luft

Bemærk at størrelsesguiden er vejledende og kan variere fra produkt til produkt. Vær også opmærksom på, at fx skostørrelser bliver påvirket at din fods bredde/højde, hvordan skoen er konstrueret og ikke mindst tykkelsen på dine sokker.

BEKLÆDNING - MÆND

Luft

BEKLÆDNING - KVINDER

Luft

Kilde: Klättermusen

Produktet er tilføjet kurven

Lagerstatus

Prismatch

Log ind

Glemt password?