Fjällräven

Kånken

Prismatch Læs mere
DKK 799,-
EUR 107,02

Kånken

Varenr:23510
DKK 799,-
EUR 107,02
Vælg farveRoyal Blue

Beskrivelse

Der findes kun ganske få mennesker her i Danmark, som ikke på et eller andet tidspunkt i deres liv har været i besiddelse af denne legendariske dagtursrygsæk, i folkemunde kaldet en "fjeldræv", der i lige så høj grad har status som fænomen, som den simple rygsæk, det egentlig er.

Fjällräven Kånken blev introduceret tilbage i 1978 som et alternativ til de almindelige, håndbårne skoletasker, som i et stadig stigende omfang gav skolebørnene i Sverige rygproblemer - og den har ikke ændret sig meget siden!

I dag kan man da godt trække på smilebåndet over, at en så simpel rygsæk kunne give anledning til en så massiv popularitet og hurtig udbredelse, som det var tilfældet, men på daværende tidspunkt var alternativerne ikke mange.

Fjällräven Kånken er fremstillet i solidt Vinylon F, der er en slidstærk metervare, som faktisk føles som kraftigt bomuldslærred. Men det er et syntetisk materiale, som er vindresistent og meget vandtæt, grundet materialets fortættende struktur, når det bliver fugtigt.

Kånken åbnes med en stor, tovejs frontlynlås, og i hovedrummet er der fundet plads til et navneskilt. Det beskedne bæresystem udgøres af et sæt regulerbare remme i polypropylen og en udtagelig plade af celleplast i ryggen. Denne plade kan derfor anvendes som siddepude, når frokosten skal indtages på kolde eller fugtige underlag.

På hver side af rygsækken er der en stiklomme og på fronten en lynlåslukket lomme til småtingene. Og bæres Kånken ikke på ryggen (som det ellers er tilsigtet) gøres brug af det dobbelte bærehåndtag, som kan lukkes sammen men knaplukning. Logoet på fronten er reflekterende, så du kan ses i aftenmørket.

Sådan - sværere er det ikke at lave alle tiders mest populære rygsæk til skole- og hverdagsbrug!

Ideen, der startede en national bevægelse
Efter moden overvejelse har vi valgt at tage det gamle, hæderkronede Fjällräven tilbage i vort sortiment. Først og fremmest fordi, deres produktlinje de senere år er blevet meget interessant, bl.a. med deres flotte retro-design på en række produkter, men også fordi deres beklædning i den legendariske G-1000® og de klassiske bomuldsskjorter fortsat er efterspurgt - og med god grund!

Historien om Fjällräven starter tilbage i 1950, hvor Åke Nordin - en ung knægt på 14 år fra Örnsköldvik i Nordsverige med stor interesse for friluftsliv - ville begive sig på en længere fjeldvandring. Han havde dog store problemer med datidens rygsække, da de føltes som små, pæreformede tasker med et for ringe bæresystem, hvor for meget af vægten sad som en byrde lige over bagdelen.

Den unge Åke tog sagen i egen hånd og byggede en ramme af træ, der gav en langt bedre aflastning og vægtfordeling, således bærekomforten dels blev langt bedre og dels gjorde det muligt at bære tungere oppakning.

De følgende år fik flere og flere øjnene op for denne rammerygsæks fortræffeligheder, og til sidst blev behovet så stort, at Åke Nordin i 1960 startede virksomheden, der blev døbt Fjällräven. Firmanavnet skyldtes Åkes store beundring for det lille rovdyr, der lever på de barske, svenske fjelde og som tilpasser sig naturens luner og årstidernes skiften.

Det startede i et lille kælderrum i Örnsköldvik, men i dag har Fjällräven markedsandele i det meste af verden. Og grundideen er den samme som den var for snart 50 år siden, nemlig at kunne tilbyde funktionel beklædning og udstyr, der gør oplevelserne på turene i det fri større.

Og stedse arbejder Fjällräven på nye innovative designløsninger, forbedrede materialer og i det hele taget med fokus på funktionalitet og lav vægt. Alle faktorer, der giver dig større frihed, når du færdes i det fri.

Se vort udvalg af Fjällräven her >>>

Læs mere

Læs mindre

Specifikationer

Volumen : 16 liter
Bæresystem: Classic Comfort™
Ryg: Fast
Sidelommer: Ja
Regnslag: Ikke inkluderet
Drikkesystem: Ikke forberedt
Dimensioner : H: 38 / B: 27 / D: 13 cm
Anbefalet brug: Dagtur / Studie
Vægt: 300 g
Bund:
Vinylon F™
Front:
Vinylon F™
Ryg:
Vinylon F™
Ryg:
Polypropylene
Front:
Polypropylene
Bund:
Polypropylene

Fragt & retur

Levering

Bestil i dag - leveret i morgen!

Læs mere
Returnering

Du har altid 30 dags returnering!

Læs mere
Fragt

Flere leveringsmuligheder!

Læs mere

Lignende produkter

Størrelsesguide

Luft

Bemærk at størrelsesguiden er vejledende og kan variere fra produkt til produkt. Vær også opmærksom på, at fx. skostørrelser bliver påvirket at din fods bredde/højde, hvordan skoen er konstrueret og ikke mindst tykkelsen på dine sokker.

BEKLÆDNING - MÆND

Luft

Luft

BEKLÆDNING - KVINDER

Luft

Luft

Kilde: Fjällräven

Lagerstatus

Prismatch