Ikke medlem? Tilmelding
Indtast din e-mail og vi sender dig en engangskode, som du kan bruge til at logge ind med. Når du er logget ind kan du ændre dit password.
Bemærk: Engangskoden er kun gældende i 15 min.
Indtast den modtaget engangskode. Når du er logget ind kan du ændre din adgangskode.
Jägarstekpanna Original, ø21 cm
Made in Sweden!Svenske Stabilotherm og meget berømt for deres legendariske bålpander til den krævende madlavning under åben himmel.Denne Jägarstekpanna Original, ø21 cm er den første model i serien af Jägarstek-pander. Størrelsen er perfekt til 1-2 personer, alt efter hvor meget maven rumler. Denne model er udstyret med et fast rørhåndtag, der kan forlænges med en pind fra naturen. Da Stabilotherm lavede den første stegepande i slutningen af 80'erne, troede de ikke, at det her ville blive så populært et produkt. I dag, snart 40 år senere, sælges den stadig i et næsten uændret udseende.Denne Jägarstekpanna Original, ø21 cm tåler det hårdeste bålbrug, da den er fremstillet af robust og rustresistent kulfiberstål, hvor overfladen er specialbehandlet med en vegetabilsk olie. Dette materiale er særdeles velegnet til brug ved bål, da det kan tåle høje temperaturer. Jo mere du bruger din pande, desto bedre bliver dens stegeegenskaber. Inspirationen til Stabilotherms Jägarstek-pander rækker langt tilbage og kommer fra den gamle nordiske ret kolbulle. Denne ret blev tilberedt i en stegepande af kulbrændere, skovhuggere og andre hårdt arbejdende, der arbejdede i lange perioder uden adgang til friske råvarer. Stabilotherms stegepander begyndte at blive fremstillet i Småland i 1980'erne og er i dag et værdsat køkkenredskab blandt jægere, fiskere og friluftsfolk.Før første brug skal man starte med at vaske panden grundigt med varmt vand og lidt opvaskemiddel. Tør derefter bradepanden grundigt, så den er helt tør. Bemærk, at panden som nævnt kommer med et tyndt, beskyttende lag af olie, der vaskes væk i denne forbindelse.Nu er det tid til at brænde din nye stegepande af, så den kan få sin naturlige non-stick belægning. Smør panden med et tyndt lag madolie over hele panden. Har du allerede udstyret din pande med et træhåndtag, bør du skrue dette af inden selve afbrændingen, så det ikke kommer i kontakt med ilden.Stil stegepanden direkte ind i ilden. Lad den blive der, indtil olien begynder at ryge og ændre farve. Gentag proceduren 3-5 gange. Hvis panden begynder at blive tør, påfør endnu et tyndt lag olie.En korrekt brændt pande vil være brun-sort, ofte lysere i kanterne. Med tiden bliver det kun mørkere og smukkere.Selve panden har en diameter på 21 cm. og er udstyret med håndtag på 20 cm, som er udstyret med hul og dermed evt. kan forlænges med en tilskåret gren eller kæp.
Læs mere
Læs mindre
Bestil i dag - leveret i morgen!
Julegaver byttes til 31. januar 2025
Flere leveringsmuligheder!
Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål.Mandag - torsdag 8:00 - 17:30Fredag 8:00 - 18:00Lørdag 10:00 - 15:00Tlf. 63 12 37 37
Kontakt os påinfo@friluftslageret.dk
Administration & centrallagerFriluftslageret ApSCVR: 27 27 33 78Hans Egedes Vej 11 | 5210 Odense NVButikkerLæssøegade 12 | 5000 Odense CSct. Anne Plads 2-4 | 5000 Odense C
Følg Friluftslageret på de sociale medier
Prismatch
Hurtig levering
Udvidet returret
e-mærket