Produktet er tilføjet kurven


den 23. oktober 2023 // Udgivet af Regine Prein

Guide: Sådan vælger du de rette handsker og vanter

Når kulden bider, og sneen begynder at falde, er der én ting, der aldrig må undervurderes: Valget af de rette handsker eller vanter. Disse små, men uundværlige beklædningsgenstande kan gøre en enorm forskel, både når du er på tur i det fri eller skal cykel til og fra arbejde eller studie. 

Vi guider dig igennem, hvordan du sikrer dig det rette valg af handsker og vanter. Vi vil dykke ned i materialer, forskellige typer handsker og vanter, hvordan man finder den rigtige størrelse og pasform, hvordan man vælger handsker eller vanter baseret på aktivitet, og hvordan du vasker og plejer dem.


Materialevalg

Når det kommer til valget af materialer til dine handsker og vanter, er der mange forskellige muligheder og kombinationer at vælge imellem, alle med hver deres unikke egenskaber og fordele. Lad os tage et nærmere kig på nogle af de mest almindelige materialer og deres fordele og ulemper:


Uld

Fordele: Uld er kendt for sin naturlige isolerende evne. Det holder dig varm selv i våde forhold og er velegnet til kolde vintre.

Ulemper: Uld kan være tungt og tage lang tid om at tørre, hvis det bliver vådt. Det er ikke altid den bedste mulighed til aktiviteter med høj intensitet.

Læder

Fordele: Læder er holdbart og slidstærkt, og det giver en fremragende beskyttelse mod vind og kulde. Det er ideelt til arbejdshandsker, som fx når du skal hugge brænde eller når du har brug for stærkere greb.

Ulemper: Læderhandsker er ofte mindre åndbare og er ikke naturligt vandtætte. Derudover kan nye læderhandske føles stive og ubehagelige i starten, og det kan tage tid at få dem til at passe perfekt til din hånd.


Fleece

Fordele: Fleece er let, åndbart og isolerer godt. Det er ideelt til aktiviteter med moderat intensitet og mellemlange temperaturer. Fleecehandsker og luffer er generelt lette, hvilket gør dem nemme at bære og transportere.

Ulemper: Fleece er et vandafvisende materiale og er ikke det bedste valg, når det kommer til ekstreme kuldeforhold eller stærk vind.

Gore-Tex(R) og lignende membraner

Fordele: Gore-Tex® og lignende membraner er kendt for deres vandtæthed og åndbarhed. Det er perfekt til aktiviteter i våde eller skiftende vejrforhold som skiløb eller vandreture.

Ulemper: Gore-Tex® og andre membranhandsker har en tendens til at være dyrere end andre handsker, og da de ofte er velegnet til mange forskellige outdooraktiviteter, kan det være et dyrt produkt til de lette eller mere hverdagsbaserede aktiviteter.

Typer af handsker og vanter

Der findes et utal af forskellige typer handsker og vanter, hver med deres egen unikke funktioner og formål. Alt fra trefinger-handsker til vanter, fingerhandsker og handsker designet til brug med touchskærme.

Tynde fingrehandsker/inderhandsker

Tynde fingerhandsker er perfekte, når præcision og fingerfærdigheder er vigtige. De er ofte fremstillet af lette og åndbare materialer som merinould eller tynd fleece. I Friluftslageret har vi et stort udvalg af tynde fingerhandsker, som også kan bruges som inderhandsker, når kulden bider lidt ekstra på pisterne eller på bjergtoppen. De tynde fingerhandsker er desuden oplagte at bruge alene til løbeturen eller cykelturen på kolde morgner eller i efterårsskoven til en vandretur.

SE UDVALG


Touchscreen

I Friluftslageret har vi handsker, der er designet til brug med touchskærme. De har specielle ledende materialer i fingerspidserne, der tillader dig at betjene din smartphone eller lignede, uden at skulle fjerne handskerne.

SE UDVALG


Almindelige fingerhandsker

En almindelig allround fingerhandske, som normalt er fremstillet af kraftigere materialer som uld, fleece, læder eller andre isolerende materialer, er designet med henblik på at levere varme og beskyttelse mod kulde og egner sig til almindelig vinterbrug og situationer, hvor det ikke kræver finmotorik.

SE UDVALG

Vanter og luffer

Vanter er designet til at give maksimal varme og beskyttelse mod kulde. De er ideelle til koldere vejrforhold, hvor der er vigtigt at kunne holde fingrene varme. Ved at holde fingrene tæt sammen i en vante kan de generere og bevare mere varme sammen.

De kraftigere luffer er ofte nødvendige i ekstremt koldt vejr, som på toppen af et højt bjerg eller under vinterekspeditioner, hvor kulden ofte udgør den største fare.

SE UDVALG

Trefinger-handsker

Trefinger-handsker, og især Heli Ski 3-Finger fra Hestra, er blevet et stort hit blandt skiløbere, snowboardere og cyklister i koldt vejr. Handskerne er opdelt i to separate rum – ét til tommelfinger, ét til pegefingeren og ét til de andre tre fingre, hvilket både giver mere præcision end vanter og samtidig mere varme end almindelige fingerhandsker.

SE UDVALG

Størrelse og pasform

For at opnå maksimal komfort, beskyttelse og varme, er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse og pasform for dine handsker eller vanter. En korrekt pasform er ikke kun afgørende for at forhindre kulde i at trænge ind, men det gør også en stor forskel i din evne til at udføre opgaver præcist, især hvis det kræver fingerfærdigheder.  

For at vælge den rigtige størrelse handske eller vante, er det vigtigt at måle din hånd korrekt.

Vi anbefaler at du gør følgende for at finde den rette størrelse handske:

  1. Brug et målebånd til at måle omkredsen af din hånd rundt om den bredeste del af din kno.
  2. Mål længden af din hånd fra fingerspidsen til håndleddet.

En god tommelfingerregel er, at der skal være en halv centimeter luft mellem fingerspids og handske. Husk at tage højde for, om du skal have plads til en inderhandske.


Valg af handsker og vanter efter aktivitet

Valg af handsker eller vanter bør tage højde for den specifikke aktivitet, du har i tankerne. Forskellige aktiviteter kræver forskellige funktioner, varmeevner og beskyttelse. Vi har samlet et par gode råd, forslag og anbefalinger til valg af handsker eller vanter til forskellige udendørs aktiviteter.

Skiløb og snowboarding

Aktiviteter på pisterne kræver handsker eller vanter, der kan håndtere kolde temperaturer, sne og våde forhold. De skal også give god isolering og beskyttelse mod vind og sne.

Vores anbefaling
Vælg tykke og isolerende handsker eller luffer med vandtætte og åndbare membraner. Kig efter, om handskerne eller vanterne har forlængede og justerbare manchetter, der kan forhindre sne i at trænge ind. Derudover er handsker og luffer med kraftig uldforing eller termisk fleeceforing en fordel, ligesom trefinger-handsken som nævnt er meget populær.


Cykling

Cykling kræver handsker, der kan beskytte dine hænder mod vind, vand og kulde uden at begrænse din fingerfærdighed. Det er vigtigt, at du har et godt greb om styret og nemt kan komme til håndbremsen, din cykel-GPS eller ringeklokken.

Vores anbefaling
Vælg tyndere eller mellemkraftige handsker med vejrresistent membran og med god pasform omkring fingrene. Touchskærmskompatibilitet kan være nyttigt for navigering eller brug af GPS.  


Bushcraft

Bushcraft involverer ofte aktiviteter som træskæring, tænding af bål og generel overlevelse i naturen. Handsker til bushcraft skal beskytte dine hænder mod skarpe kanter og varmen fra bålet.

Vores anbefaling
Vælg kraftige handsker med forstærkede håndflader, der beskytter mod slitage og skader. Læderhandsker eller handsker med slidstærke syntetiske materialer er gode valg. En anden vigtig faktor er, at de skal være tilstrækkeligt fleksible til at give en ordentlig føling med dit bushcraft-arbejde.

Vandreture og andre udendørsaktiviteter

Aktiviteter som vandring kræver alsidige handsker eller vanter, der kan tilpasse sig til skiftende vejrforhold. De bør tilbyde en god balance mellem varme, åndbarhed og beskyttelse mod vind og regn.

Vores anbefaling
Tynde fleecehandsker for mildt vejr og tykkere handsker med isolering og vandtæt materiale for koldere og vådere forhold.


Dagligt brug

For daglig brug og rutinemæssige aktiviteter er komfort og alsidighed vigtige faktorer. Du ønsker handsker eller vanter, der kan holde dig varm i bymiljøet og som stadig giver mulighed for at udføre hverdagsopgaver.

Vores anbefaling
Tynde læderhandsker eller fleecehandsker er gode valg til daglig brug. De er både stilfulde og funktionelle.


Fiskeri

Fiskeri indebærer ofte at skulle kunne håndtere skiftende og vådt vejr, skarpe fiskekroge og fiskenes slimlag. Derudover skal handskerne give beskyttelse mod vind og kulde.

Vores anbefaling
Vælg handsker med vandafvisende egenskaber og åndbarhed for at kunne håndtere de våde omgivelser. Handsker med forstærkede fingre og grebsmaterialer kan hjælpe med at håndtere fiskesnøre og fiskekroge mere sikkert.


Handsker og vanter med ekstra gode detaljer 

I Friluftslageret har vi forskellige handsker og luffer med små og gode detaljer.

Vi har handsker/vanter, med udtageligt for. Dette kan være en fordel, hvis man har brug for at variere temperaturen eller når handsken eller luffen skal tørres.

Skal du på skiferie kan handsker med handcuff - også kaldet håndledsrem - være en god idé. Håndledsremmen sættes direkte på armen og sørger for, at du ikke taber handsken eller luffen på turen. Visse modeller har dem indbygget, men ellers kan de også tilkøbes.
 

En anden god og nyttig detalje som nogle handsker/luffer er udstyret med, er et ophængningsøje i ved fingerspidserne. Dette er praktisk i forhold til at handskerne/lufferne med en lille karabin kan hænges på rygsækken eller skistaven, men det er også gode at gribe fat i, når handskerne eller lufferne skal af.

En sidste detalje er de små kroge eller karabiner, som kan koble handskerne/lufferne sammen, så den ene ikke lige pludselig forsvinder. 

Vedligeholdelse og pleje

Som med alt andet outdoor-udstyr er det vigtigt at pleje og vedligeholde dine handsker og luffer korrekt for at forlænge levetiden og opretholde deres ydeevne. Her er vores bedste tips til at holde dem i god stand:  

1. Rengøring: Vask kun handskerne efter behov. Følg altid producentens anbefalinger for vask, da det kan variere afhængigt af materiale. 

2. Tørring:Tør aldrig handsker eller vanter direkte i sollys eller ved hjælp af en varmekilde som radiator eller tørretumbler. Dette kan føre til krympning eller skade materialerne. Hæng dem i stedet op eller læg dem fladt til tørring ved stuetemperatur. For at forhindre mug eller lugt, sørg da for, at de er helt tørre, inden du gemmer dem væk.

3. Pleje: Det er en rigtig god idé, inden sæsonen for handsker og luffer for alvor begynder, at pleje sine handsker med én eller anden form for plejemiddel. Til læder- og skindhandsker bruges en blød voks som fx Hestra Leather Balm, og handskerne med overdel af syntetiske materialer imprægneres med fx Granger’s Performance Repel Plus.Vælg et plejemiddel, der er egnet til det materiale, dine handsker er lavet af, og sørg for, at dine handsker er helt rene inden imprægnering.

4. Opbevaring: Det er aldrig sjovt at stå og mangle en handske, når man skal på tur, så en god idé er at fastgøre dine handsker eller vanter sammen, når du lægger dem væk. Opbevar altid dine handsker eller vanter et tørt og køligt sted, væk fra sollys og varmekilder. Undgå ligeledes at presse dem ned i overfyldt skuffe, da det kan ødelægge deres pasform. 

den 23. oktober 2023 // Udgivet af Regine Prein 

Guide: Sådan vælger du de rette handsker og vanter 

Når kulden bider, og sneen begynder at falde, er der én ting, der aldrig må undervurderes: Valget af de rette handsker eller vanter. Disse små, men uundværlige beklædningsgenstande kan gøre en enorm forskel, både når du er på tur i det fri eller skal cykel til og fra arbejde eller studie. 

Vi guider dig igennem, hvordan du sikrer dig det rette valg af handsker og vanter. Vi vil dykke ned i materialer, forskellige typer handsker og vanter, hvordan man finder den rigtige størrelse og pasform, hvordan man vælger handsker eller vanter baseret på aktivitet, og hvordan du vasker og plejer dem.


Materialevalg

Når det kommer til valget af materialer til dine handsker og vanter, er der mange forskellige muligheder og kombinationer at vælge imellem, alle med hver deres unikke egenskaber og fordele. Lad os tage et nærmere kig på nogle af de mest almindelige materialer og deres fordele og ulemper:


Uld

Fordele: Uld er kendt for sin naturlige isolerende evne. Det holder dig varm selv i våde forhold og er velegnet til kolde vintre.
Ulemper: Uld kan være tungt og tage lang tid om at tørre, hvis det bliver vådt. Det er ikke altid den bedste mulighed til aktiviteter med høj intensitet.

Læder

Fordele: Læder er holdbart og slidstærkt, og det giver en fremragende beskyttelse mod vind og kulde. Det er ideelt til arbejdshandsker, som fx når du skal hugge brænde eller når du har brug for stærkere greb.
Ulemper: Læderhandsker er ofte mindre åndbare og er ikke naturligt vandtætte. Derudover kan nye læderhandske føles stive og ubehagelige i starten, og det kan tage tid at få dem til at passe perfekt til din hånd.


Fleece

Fordele: Fleece er let, åndbart og isolerer godt. Det er ideelt til aktiviteter med moderat intensitet og mellemlange temperaturer. Fleecehandsker og luffer er generelt lette, hvilket gør dem nemme at bære og transportere.
Ulemper: Fleece er et vandafvisende materiale og er ikke det bedste valg, når det kommer til ekstreme kuldeforhold eller stærk vind.

Gore-Tex(R) og lignende membraner

Fordele: Gore-Tex® og lignende membraner er kendt for deres vandtæthed og åndbarhed. Det er perfekt til aktiviteter i våde eller skiftende vejrforhold som skiløb eller vandreture.
Ulemper: Gore-Tex® og andre membranhandsker har en tendens til at være dyrere end andre handsker, og da de ofte er velegnet til mange forskellige outdooraktiviteter, kan det være et dyrt produkt til de lette eller mere hverdagsbaserede aktiviteter.

Typer af handsker og vanter

Der findes et utal af forskellige typer handsker og vanter, hver med deres egen unikke funktioner og formål. Alt fra trefinger-handsker til vanter, fingerhandsker og handsker designet til brug med touchskærme.


Tynde fingrehandsker/inderhandsker

Tynde fingerhandsker er perfekte, når præcision og fingerfærdigheder er vigtige. De er ofte fremstillet af lette og åndbare materialer som merinould eller tynd fleece. I Friluftslageret har vi et stort udvalg af tynde fingerhandsker, som også kan bruges som inderhandsker, når kulden bider lidt ekstra på pisterne eller på bjergtoppen. De tynde fingerhandsker er desuden oplagte at bruge alene til løbeturen eller cykelturen på kolde morgner eller i efterårsskoven til en vandretur.

SE UDVALG


Touchscreen

I Friluftslageret har vi handsker, der er designet til brug med touchskærme. De har specielle ledende materialer i fingerspidserne, der tillader dig at betjene din smartphone eller lignede, uden at skulle fjerne handskerne.

SE UDVALG


Almindelige fingerhandsker

En almindelig allround fingerhandske, som normalt er fremstillet af kraftigere materialer som uld, fleece, læder eller andre isolerende materialer, er designet med henblik på at levere varme og beskyttelse mod kulde og egner sig til almindelig vinterbrug og situationer, hvor det ikke kræver finmotorik.

SE UDVALG


Vanter og luffer

Vanter er designet til at give maksimal varme og beskyttelse mod kulde. De er ideelle til koldere vejrforhold, hvor der er vigtigt at kunne holde fingrene varme. Ved at holde fingrene tæt sammen i en vante kan de generere og bevare mere varme sammen.

De kraftigere luffer er ofte nødvendige i ekstremt koldt vejr, som på toppen af et højt bjerg eller under vinterekspeditioner, hvor kulden ofte udgør den største fare.

SE UDVALG


Trefinger-handsker

Trefinger-handsker, og især Heli Ski 3-Finger fra Hestra, er blevet et stort hit blandt skiløbere, snowboardere og cyklister i koldt vejr. Handskerne er opdelt i to separate rum – ét til tommelfinger, ét til pegefingeren og ét til de andre tre fingre, hvilket både giver mere præcision end vanter og samtidig mere varme end almindelige fingerhandsker.

SE UDVALG

Størrelse og pasform

For at opnå maksimal komfort, beskyttelse og varme, er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse og pasform for dine handsker eller vanter. En korrekt pasform er ikke kun afgørende for at forhindre kulde i at trænge ind, men det gør også en stor forskel i din evne til at udføre opgaver præcist, især hvis det kræver fingerfærdigheder.  

For at vælge den rigtige størrelse handske eller vante, er det vigtigt at måle din hånd korrekt.

Vi anbefaler at du gør følgende for at finde den rette størrelse handske:

  1. Brug et målebånd til at måle omkredsen af din hånd rundt om den bredeste del af din kno.
  2. Mål længden af din hånd fra fingerspidsen til håndleddet.

En god tommelfingerregel er, at der skal være en halv centimeter luft mellem fingerspids og handske. Husk at tage højde for, om du skal have plads til en inderhandske.


Valg af handsker og vanter efter aktivitet

Valg af handsker eller vanter bør tage højde for den specifikke aktivitet, du har i tankerne. Forskellige aktiviteter kræver forskellige funktioner, varmeevner og beskyttelse. Vi har samlet et par gode råd, forslag og anbefalinger til valg af handsker eller vanter til forskellige udendørs aktiviteter.


Skiløb og snowboarding

Aktiviteter på pisterne kræver handsker eller vanter, der kan håndtere kolde temperaturer, sne og våde forhold. De skal også give god isolering og beskyttelse mod vind og sne.

Vores anbefaling
Vælg tykke og isolerende handsker eller luffer med vandtætte og åndbare membraner. Kig efter, om handskerne eller vanterne har forlængede og justerbare manchetter, der kan forhindre sne i at trænge ind. Derudover er handsker og luffer med kraftig uldforing eller termisk fleeceforing en fordel, ligesom trefinger-handsken som nævnt er meget populær.


Cykling

Cykling kræver handsker, der kan beskytte dine hænder mod vind, vand og kulde uden at begrænse din fingerfærdighed. Det er vigtigt, at du har et godt greb om styret og nemt kan komme til håndbremsen, din cykel-GPS eller ringeklokken.

Vores anbefaling
Vælg tyndere eller mellemkraftige handsker med vejrresistent membran og med god pasform omkring fingrene. Touchskærmskompatibilitet kan være nyttigt for navigering eller brug af GPS.  


Bushcraft

Bushcraft involverer ofte aktiviteter som træskæring, tænding af bål og generel overlevelse i naturen. Handsker til bushcraft skal beskytte dine hænder mod skarpe kanter og varmen fra bålet.

Vores anbefaling
Vælg kraftige handsker med forstærkede håndflader, der beskytter mod slitage og skader. Læderhandsker eller handsker med slidstærke syntetiske materialer er gode valg. En anden vigtig faktor er, at de skal være tilstrækkeligt fleksible til at give en ordentlig føling med dit bushcraft-arbejde.


Vandreture og andre udendørsaktiviteter

Aktiviteter som vandring kræver alsidige handsker eller vanter, der kan tilpasse sig til skiftende vejrforhold. De bør tilbyde en god balance mellem varme, åndbarhed og beskyttelse mod vind og regn.

Vores anbefaling
Tynde fleecehandsker for mildt vejr og tykkere handsker med isolering og vandtæt materiale for koldere og vådere forhold.


Dagligt brug

For daglig brug og rutinemæssige aktiviteter er komfort og alsidighed vigtige faktorer. Du ønsker handsker eller vanter, der kan holde dig varm i bymiljøet og som stadig giver mulighed for at udføre hverdagsopgaver.

Vores anbefaling
Tynde læderhandsker eller fleecehandsker er gode valg til daglig brug. De er både stilfulde og funktionelle.


Fiskeri

Fiskeri indebærer ofte at skulle kunne håndtere skiftende og vådt vejr, skarpe fiskekroge og fiskenes slimlag. Derudover skal handskerne give beskyttelse mod vind og kulde.

Vores anbefaling
Vælg handsker med vandafvisende egenskaber og åndbarhed for at kunne håndtere de våde omgivelser. Handsker med forstærkede fingre og grebsmaterialer kan hjælpe med at håndtere fiskesnøre og fiskekroge mere sikkert.

Handsker og vanter med ekstra gode detaljer 

I Friluftslageret har vi forskellige handsker og luffer med små og gode detaljer.

Vi har handsker/vanter, med udtageligt for. Dette kan være en fordel, hvis man har brug for at variere temperaturen eller når handsken eller luffen skal tørres.

Skal du på skiferie kan handsker med handcuff - også kaldet håndledsrem - være en god idé. Håndledsremmen sættes direkte på armen og sørger for, at du ikke taber handsken eller luffen på turen. Visse modeller har dem indbygget, men ellers kan de også tilkøbes.
 

En anden god og nyttig detalje som nogle handsker/luffer er udstyret med, er et ophængningsøje i ved fingerspidserne. Dette er praktisk i forhold til at handskerne/lufferne med en lille karabin kan hænges på rygsækken eller skistaven, men det er også gode at gribe fat i, når handskerne eller lufferne skal af.

En sidste detalje er de små kroge eller karabiner, som kan koble handskerne/lufferne sammen, så den ene ikke lige pludselig forsvinder. 

Vedligeholdelse og pleje

Som med alt andet outdoor-udstyr er det vigtigt at pleje og vedligeholde dine handsker og luffer korrekt for at forlænge levetiden og opretholde deres ydeevne. Her er vores bedste tips til at holde dem i god stand:  

Rengøring:
Vask kun handskerne efter behov. Følg altid producentens anbefalinger for vask, da det kan variere afhængigt af materiale. 

Tørring:
Tør aldrig handsker eller vanter direkte i sollys eller ved hjælp af en varmekilde som radiator eller tørretumbler. Dette kan føre til krympning eller skade materialerne. Hæng dem i stedet op eller læg dem fladt til tørring ved stuetemperatur. For at forhindre mug eller lugt, sørg da for, at de er helt tørre, inden du gemmer dem væk.

Pleje:
Det er en rigtig god idé, inden sæsonen for handsker og luffer for alvor begynder, at pleje sine handsker med én eller anden form for plejemiddel. Til læder- og skindhandsker bruges en blød voks som fx Hestra Leather Balm, og handskerne med overdel af syntetiske materialer imprægneres med fx Granger’s Performance Repel Plus.Vælg et plejemiddel, der er egnet til det materiale, dine handsker er lavet af, og sørg for, at dine handsker er helt rene inden imprægnering.

Opbevaring:
Det er aldrig sjovt at stå og mangle en handske, når man skal på tur, så en god idé er at fastgøre dine handsker eller vanter sammen, når du lægger dem væk. Opbevar altid dine handsker eller vanter et tørt og køligt sted, væk fra sollys og varmekilder. Undgå ligeledes at presse dem ned i overfyldt skuffe, da det kan ødelægge deres pasform. 

Lagerstatus

Prismatch

Log ind

Glemt password?