Produktet er tilføjet kurven
Petzl

Spirit Bent

Prismatch Læs mere
DKK 99,-
EUR 13,26

Spirit Bent

Varenr:M53 B
DKK 99,-
EUR 13,26
Vælg farveOrange

Beskrivelse

Spirit Bent er en let, asymmetrisk karabin med bent gate (buet lukker) uden låsemekanik. Et es i rebenden på et quickdraw-sæt, netop på grund af den ergonomiske, buede lukker, der gør det super nemt at `clippe´ sig ind og ud.

Spirit Bent er en UIAA-certificeret, anodiseret letvægter med enorm brudstyrke og minimal korrosionspåvirkning. Og selvfølgelig skabt med Petzls Keylock™ System, der sørger for minimal friktion mellem reb og karabin, hvor ingen af parterne hænger fast, og derved påvirker gaten i tide og utide.

Petzls karabiner er verdenskendte for deres design, kvalitet og holdbarhed. De fremstilles af en speciel sej aluminiumslegering, hvor forholdet imellem vægt og styrke er helt i top.

Fremstillingsproceduren er helt simpel: Man tager en 1,5 cm tyk aluminiumsstang (valset i cylinderform), skærer en nøje afmålt længde af, der passer til en bestemt type karabin. Dernæst kommer man stykket i en CNC-styret bukkemaskine, der giver den ønskede karabinudformning. Emnet bliver nu enten kold- eller varmpresset i den ønskede models facon, hvorefter emnet afgrates og kommes i en stor roterende poleringstumbler med tusindvis af små keramiske slibekegler. Nu er karabinen helt blank og glat og næsten klar, den skal blot el-oxideres/anodiseres i den rigtige farve og påmonteres en gate, også kaldet vippearm, der lukker karabinen op og i.

Læs mere om anodisering her >>>

Grunden til man ikke bruger støbealuminium forklares bedst ved, at der under smeltning sker en strukturændring i metallet, der gør det nemmere at rive over. Med andre ord: Hvis man prøver at bukke et stykke støbealuminium, vil det knække længe før det valsede. Ydermere vil der ofte under støbeprocessen dannes mikroskopiske luftlommer - og det har man bare ikke brug for, når man hænger og dingler under The Nose på El Capitan.

Petzl producerer et hav af forskellige karabiner, der varierer indenfor tre kategorier: Form, størrelse og lukkesystem. Formerne er udviklet til at passe til en bestemt anvendelse. Den pæreformede karabin er velegnet som ankerkarabin for flere reb, slynger, karabiner eller bremser på én gang. Den brede bund gør det også muligt at bruge en HMS-knude til abseil. Den symmetriske eller ovale form egner sig til hejsesystemer og udstyr generelt. Og endelig den asymmetriske, der gør det nemmere at hægte ting af og på karabinen.

Låsemekanismerne inddeles i to grupper, nemlig den manuelle og den automatiske. Den manuelle kræver, at brugeren låser karabinen op og i efter hvert besøg, og anbefales hvis karabinen ikke skal anvendes hyppigt under aktiviteten. Den er mere velegnet under isede og mudrede forhold, end den automatiske, der kræver minimal friktion under tilbageløbs-låsefunktionen. Den automatiske lås gør sig nyttig, dersom karabinen hyppigt åbnes under brug, fordi den på de fleste af disse modeller låser sig selv efter åbning.

Af Petzls manuelle låsetyper kan Screw-Lock nævnes, med eller uden rød indikator på gate-gevindstykket. Den røde farve alarmerer brugeren visuelt om, at karabinen er ulåst.

Af automatiske låsetyper findes bl.a. Ball-Lock, Twist-Lock og Triact-Lock. Ball-Lock er en fjederdrejelås, der benytter en lille udløserkugle på gate-låsen, hvis mekanik fastholder positionen i låst tilstand. Twist-Lock har fjederpåvirket drejeåbnemekanisme, der af sig selv drejer tilbage efter endt brug. Triact-Lock er stort set en kombination af de to andre, hvor man også løfter gate-låsen ud af en pal låseposition, drejer fjederpåvirket og låser den igen i palen.

Læs mere

Læs mindre

Specifikationer

Låsemekanisme: Key-Lock
Styrke, åben : 9,5 kN
Styrke, kort akse : 10 kN
Styrke, lang akse : 23 kN
Karabin åbning : 20 mm
CE-godkendt: Ja
UIAA-godkendt: Ja
Vægt: 39 g
7075 Aluminium

Fragt & retur

Levering

Bestil i dag - leveret i morgen!

Læs mere
Returnering

Du har altid 30 dages returnering!

Læs mere
Fragt

Flere leveringsmuligheder!

Læs mere

Lagerstatus

Prismatch